Navodila ustvarjanje paketov za pošiljanje in naročilo storitev DPD
Platforma za poslovne aplikacije Pokupo / Služba podpore za stranke pokupo.si / Baza znanja / Navodila ustvarjanje paketov za pošiljanje in naročilo storitev DPD
Nazaj na seznam

Navodila ustvarjanje paketov za pošiljanje in naročilo storitev DPD

I. Izdelava novega paketa za pošiljanje

1) V osebnem kabinetu spletne trgovine izberite opcijo NAROČILA ali obiščite stran https://control.pokupo.si/online-store/orders

2) Izberite naročilo, ki ga želite poslati in naročiti storitve DPD

w44ibbgpiqsgteuk0exxnijz4ro.png

3) Na strani o podrobnosti glede naročila izberite gumb “ustvarite paket DPD”

b0mpsrfpaqxpxuu974caus6tvs0.png

4) Podatki o prijemnik bodo avtomatsko prepisani iz naročila, vendar jih je potrebno preveriti in popraviti v kolikor je prišlo do kakšnih napak. Pravtako se avtomatsko zapolnejo podatki o pošiljatelju, ki jih pravtako lahko popravite oziroma spremenite.

y_u9e47mw_t2brqw48sdwma8wiq.png

5) V naslednjem koraku lahko dodatne opombe za kurirja in vnesete število paketov in njihovo težo. Teža izdelka se izračuna sama na osnovi podatkov iz naročila.

1flofkb3h7twaa21mlq2ybavk6s.png

6) Imate opcijo izbire med dvema gumboma : “Shrani in pojdi na naročila” in “Shrani in pojdi na pakete”. Oba gumba shranita naročila in vas usmerita na željeno podstran.

V primeru težav s povezavo DPD, vas bomo o tem sporočilo. V tem primeru postopek ponovite čez nekaj minut.

7) Na podstrani PAKETI boste videli nasvete, ki vam bodo pomagali razumeti to podstran. Upoštevajte, da lahko novo ustvarjen paket/storitev DPD izbrišete le 10min po tem, ko ste na naredili. Da bi videli vse ustvarjene pakete uporabite filter, ki je v osnovi nastavljen le na današnji dan

7zlw_pw9hat23jnwnq-y72i3wng.png

8) Za izdelavo nalepk oziroma obrazca za pošiljanje je potrebno izbrati enega ali več paketov in izbrati velikost papirja (A4 ali A6)

njng9rlckrx6_84kr8hb46_8f1a.png

9) S tem boste ustvarili datoteko PDF. Pri papirju A4 bomo na eno stran samodejno postavili več nalepk. Za papir A6 bo vsaka nalepka ustvarjena na ločeni strani. Postopek izdelava datoteke lahko traja nekaj trenutkov. V novem oknu se bo pojavila povezava do PDF datoteke z imenom PRINTED PARCEL. To vsebino je potrebno natisniti

vnjpr2ftai_yr7uudamju3zfm7y.png

10) Po opravljeni nalogi in potrditvijo z gumbom OK, se spremeni status v PRINTED

11) Po izdelavi vseh paketov, ki jih želite ta dan poslati je čas, da naročite prevzem pošiljke. To storite z gumbom “naroči kuririja”.

Ne pozabite, da je potrebno v paket priložiti račun, ki ste ga izdali in davčno potrdili v FURS.

5_9ksz_hn8rub4pfjnaqu-27oye.png

12) Kako pravilno zapakirati paket?

https://www.dpd.com/si/sl/podpora/nasveti/nasveti-za-pakiranje/

13) Izberite datum in časovni interval, kdaj bi želeli, da se pošiljka prevzame. Vsi podatki se izpolnijo sami glede na podatke, ki ste jih pred tem vpisali. Seveda lahko to spremenite, če je to potrebno. Ko preverite vse podatke klinkte na “SHRANI”.

krngve6xoifphtz9bdsto_4jypm.png

14) Zahtevo lahko spremenite ali izbrišete le 10min po oddanem naročilu za prevzem paketa.

15) Kurirju je potrebno poleg pravilno zapakiranega paketa v katerem je tudi davčno potrjen račun oddati tudi ODPREMNICO, ki jo natisnete v dveh izvodih. Prvi izvod obdržite vi, drugega pa oddate skupaj s pošiljko.

16) ODPREMNICO lahko natisnete na podstrani https://control.pokupo.si/online-store/delivery/auto/parcels

17) Če želite natisnite ODPREMNICO se morajo vaše pošiljake najprej nahajati pod statusom SENT. Status se bo spremenil v roku 15ih minut. Status lahko obnovite s klikom na gumb pod v vrstici DEJANJA.

10emnnzwqtnrzk4zzozxs8q8uda.png

18) Nad tabelo v desno zgornjem kotu najdemo gumb “natisni odpremnico” in izberemo datum, za katerega želite natisniti odpremnico. Če imajo vsi paketi status SENT se bo aktivirala možnost za tiskanje odpremnice.

eawxgylzuuyjqlmedeh3zlb74m8.png

19) Ustvarilo se bo novo okno z dokumentom MANIFEST TO PARCELS, ki ga natisnete v dveh izvodih, ki jih podpišete skupaj s dostavljalcem DPD. Eden izvod predate njemu, drugega obdržite pri sebi.

yxrqfpbnjxxgldjq_atjslof-z8.png

-ac1_nxotkcnne40-u6yljyl52g.png


Podrobnosti članka

ID članka: 99
Kategorija: Dostava
Datum dodajanja: 2020-12-02 22:12:28
Ogledi: 2146
Ocena (glasovanja):
  (1)

Povezani članki