Navodila in nasveti za pripravo pošiljk
Platforma za poslovne aplikacije Pokupo / Služba podpore za stranke pokupo.si / Baza znanja / Navodila in nasveti za pripravo pošiljk
Nazaj na seznam

Navodila in nasveti za pripravo pošiljk

Pravilno in kvalitetno pakiranje je pomembno iz večih razlogov. V prvi fazi je pomembno, da paket varno prispe na cilj, za kar je pomembna izbira primerne in kakovostne embalaže. V drugi fazi pa želimo našega prijemnika razveseliti s paketom, ki je vizualno zanimiv in estetsko privlačen. Zato vam v nadaljevanju lahko preberete nekaj nasvetov.

Zunanja embalaža

Pri izbiri zunanje embalaže moramo biti pozorni na velikost in težo izdelka. Težki izdelki, zato potrebujejo temu namenjene embalaže, saj le tako lahko zagotovimo, da bo naš izdelek prišel do končnega kupca v enem kosu. V kolikor želimo, da se z našim paketom ravna drugače je to potrebno označiti na zunanji embalaži. Naprimer z znakom za “posebno lego” ali “občutljivo”.

S kvalitetno in pravilno izbiro zunanje embalaže lahko naredimo tudi pozitiven efekt na končnega kupca.


Notranja embalaža

Velikokrat prodajalec pozabi na notranjo embalažo. Z različnimi polnili in zaščitnimi materiali svoj izdelek zavarujemo pred poškodbami med transportom. Le redko se zunanja embalaža v celoti prilega našim izdelkom, zato je nujna uporaba polnil in drugih začit.

Vsebina paketa se ne bi smela premikati. Če se vsebina paketa razlikuje, izberite notranjo embalažo, da zagotovite, da so najbolj občutljivi izdelki dobro zaščiteni in ne morejo priti v stik z zunanjo embalažo.

Zapiranje in odprema paketov

Pred končnim zapiranjem se prepričajte, da se v paket dali celotno naročilu in vse dokumente(račun), ki jih želite poslati. Nato sledi lepljenje paketa s lepilnim trakom, ki naj bo kvaliteten. Lepljenja se lotite sistematično. Najprej se zalepi špranja, zatem se dva kosa lepilnega traku nalepita na vsak rob, pravokotno na špranjo. Težja ko je vsebina paketa, več traku bo treba uporabiti, da bo paket varno zaprt.

Za konec je potrebno na paket jasno in berljivo napisati še naslov prijemnika ter dodati ODPREMNICO.


Podrobnosti članka

ID članka: 98
Kategorija: Dostava
Datum dodajanja: 2020-12-02 21:24:58
Ogledi: 1373
Ocena (glasovanja):
  (1)

Povezani članki