Obvezni koraki pred začetkom prodaje preko spletne trgovine
Platforma za poslovne aplikacije Pokupo / Služba podpore za stranke pokupo.si / Baza znanja / Obvezni koraki pred začetkom prodaje preko spletne trgovine
Nazaj na seznam

Obvezni koraki pred začetkom prodaje preko spletne trgovine

Korak 1: Registracija dejavnosti (za ODD ni potrebno)
Prodajalec mora imeti registrirano dejavnost, ki mu omogoča prodaja preko spleta. V kolikor nima registriane dejavnosti 47.910 Trgovina na drobno po pošti ali po internetu lahko to doda na točki e-VEM.
Več - https://mladipodjetnik.si/podjetniski-koticek/poslovanje/obisk-inspektorja-v-spletni-trgovini

Korak 2: Registracija profila za prodajlca
Na spletni strani https://pokupo.si/reg_seller ustvarite profil za prodajalca

Korak 3: Izdelava spletne strani
S pomočjo čarovnika vnesete prve informacije o vaši spletni trgovini

Korak 4: Podatki o podjetju
Izpolnite podatke o vašem podjetju. Več informacij najdete https://support.pokupo.si/pokupo/knowledgebase/article/96
Medtem ko naš moderator preverja podatke vaše organizacije, lahko naredite potrebne nastavitve za spletno trgovino, napolnite svojo spletno trgovino z blagom, oddate testno naročilo in se naučite izdajati pakete v testnem načinu.

Korak 5: Katalog
V zavihku Katalog uredite in ustvarite kategorije izdelkov, ki jih želite prodajati v spletni trgovini. Lahko ustvarite več kategorij in po želji omogočite prikaz v svoji spletni trgovini.

Korak 6: Izdelki
Dodajte izdelke, cene, razpoložljivost zalog (če želite). Pri dodajanju izdelkov izberite eno ali več kategorij, v katerih bo ta izdelek prikazan.

Korak 7: Regije dostave
V zavihku "nastavitve" izberite "načini dostave" in nato "urejanje regiji dostave", kjer dodate vse države kamor bo vaša spletna trgovina izvajala dostavo.

Korak 8: Načini dostave
Avtomatsko je nastavljena dostava DPD, ki pa zaenkrat deluje v testnem režimu. V zavihku "načini dostave" lahko dodane načine dostave (lastni prevzem, osebna dostava v Ljubljani, itd...)

Korak 9: Načini plačila
V zavihku "načini plačil" preverite ali imate vključen način plačevanje s STRIPE, ki omogoča sprejem plačil z bančnimi karticami.

Korak 10: Čarovnik za nastavitev izdajanja računov
Če želite izstavljati in davčno potrjevati račune preko naše platforme, prosim izpolnite čarovnik za nastavitve izdajanje računov, ki ga najdete v zavihku "računi".

Korak 11: Preverjanje oseb
Ko prejmete e-poštno sporočilo ali klic naše podporne službe, da je bilo moderiranje podatkov vaše organizacije končano, lahko začnete s postopkom preverjanja oseb, ki ga najdete https://control.pokupo.si/profile/verification.

Korak 12: Podpis pogodbe
Po končanem preverjanju oseb, vas prosimo, da z nami podpišete pogodbo in nam po el. pošti pošljete scan. To lahko uredite tukaj : https://control.pokupo.si/profile/contract

Korak 13: O nas
V zavihku "strani" uredite vse podatke o vaši spletni trgovini, ki bo objavlena v spodnjem delu vaše trgovine.

Korak 14: Sporazumi
V zavihku "sporazumi", ki ga najdete med nastavitvami je potrebno urediti zakonske sporazume, ki bodo objavljenje v vaši spletni trgovini. Mi smo za vas pripravili šablone teh sporazumov, vendar ima lahko vsaka trgovina svoje značilnosti, Zato prosim, natačno preberite vse sporazume in jih popravite. Če imate vprašanje, takoj kontaktirajte naše svetovalce, ki vam bodo z vesljem pomagali. Na koncu je potrebno potrditi vse tri sporazume.

Korak 15: Testno naročilo
Sedaj lahko obiščete svojo trgovino s klikom na gumb "poglej trgovino". V trgovini oddajte testno naročilo in nato pojdite na plačilo, vendar izdelka NE PLAČAJTE. Naročilo na platformi bo narjeno in ga lahko vidite v zavihku "naročila".

Korak 16: Pregled naročila in ustvari paket
V zavihku "naročila" kliknite na "pogledajte" in "ustvari paket DPD". Več si preberite tukaj : https://support.pokupo.si/pokupo/knowledgebase/article/99 Naučite se delati s paketi v testnem načinu. Ko obvladate delo s paketi v testnem načinu, pišite na tehnično podporo in vašo trgovino bomo preklopili v delovni način za ustvarjanje paketov.

Korak 17: Domena
Določite domeno pod katero bo delovala vaša spletna trgovina. Ali bo to pod brezplačno domeno naše platforme, kot je naprimer trgovina.pokupo.shop ali pod vašo lastno domeno. Vsekakor ima delovanje pod lastno domeno svoje pluse, saj vam bo omogočila lažje oglaševanje. Navodila za prenos trgovine na lastno domeno najdete tukaj : https://support.pokupo.si/pokupo/knowledgebase/article/100

Podrobnosti članka

ID članka: 95
Kategorija: Začetek prodaje
Datum dodajanja: 2020-11-10 08:42:08
Ogledi: 2042
Ocena (glasovanja):
  (2)

Povezani članki